Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Det var värt ett försök

Publicerad 2014-07-15 21:33:00 i Trädgård,

Det har ju varit väldigt tyst här en stund, men bloggen är på resande fot till Italien och USA. Tro dock inte att huset står tomt och obevakat. Inte nog med att det är larmat till tänderna med larmtjänst och kameraövervaning, så driver det runt en hustomte som tar hand om allt vi inte kan göra på distans. Jennys far har nämligen tagit på sig uppgiften att se till att katten får mat, blommorna vatten och huset får kärlek. Han råkade även vid ett svagt ögonblick föreslå att han skulle klippa häcken framför huset.
När vi under resan fick tillgång till internet, fick vi även lite rapporter om hur larmet larmats på och av. Denna gång fick vi dock lite mer rapporter än så. En rapport om att larmet stängs av följt av en rapport om att sttrömmen gått och kort därpå en rapport om att strömmen återställts.
Nyfikna skickade vi ett meddelande till Jennys far och frågade om han var i huset och visste något om strömavbrottet. Vi fick detta till svar: "Hej, det är jag som är i farten. Har sem här o klipper häck ... Lyckades klippa av sladden så jordfelsbrytaren utlöste så nu vet ni att den fungerar."
Det finns ju sämre sätt att ta sig ur en självpåtagen arbetsbörda.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela