Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Helga vilodagen

Publicerad 2014-06-08 21:41:00 i Badrum, Färg, Hall, Väggar,

Tredje budordet, det om att helga vilodagen dvs söndagen, har vi tagit ordentligt fasta på idag. Vi tog till exempel sovmorgon till halv nio (efter att äntligen ha fått tyst på katten som intensivt krävt att få mat sedan klockan halv sex) och åt en god och lång frukost. Därefter satte vi en deg på jäsning då vårt hembakta rostbröd tog slut i fredags. Sedan kan det hända att vi avvek en aningen från hela den där vilodagsgrejen då vi gav oss på att såga upp pärlsponten som vi ska ha på nedre delen av väggarna i badrummet.
Jenny staplade därefter upp bitarna i pannrummet för att måla med kvistlack och grunda med linoljefärg.
Det var ett hårt jobb som kändes i ryggen.
Medan Jenny slet med panelen tog jag (Per) mig an att koppla bort vattenledningarna från gamla duschkabinen i tvättstugan och riva bort panel och masonit från väggarna i hallen utanför badrummet. Som av en händelse så var det vackert sliten pärlspont därunder. Jag fick lappa en bit där någon tidigare ägare boktsavligen hackat hål för att montera duschblandare, sedan ändrat sig och placerat den i dörröppningen istället, men lämnat hålet kvar.
Katten Smirnoff tyckte vi var knäppa som inte tog vilodagen på allvar och begärde mat varje gång vi såg honom.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela