Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Bort med stuckatur

Publicerad 2015-04-03 22:42:02 i Kakelugn, Matsal, Väggar,

När vi ändå höll på och rev bort junk från väggen i salongen i jakt på den perfekta tapeten, passade vi även på att riva bort stuckaturen som osmickrande effektivt gömde kakelugnen med sin grova och dammsamlande yta. Istället ska vi istället låta tapeten gå ända in emot kakelugnen och ge den en ram som framhäver den.
Första biten är borta och redan känner vi hur kakelugnen börjar andas igen.
Dammet älskar denna yta lika mycket som vi inte gör det.
 Med en huggmejsel gick Jenny loss på putsen som osmickrande buktade ut från väggen.
Till slut fick vi se kakelugnen inramad av fria väggar. Nästa steg är att montera lumppapp och tapetsera. Förutsatt att vi hittar rätt tapet vill säga.

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2015-04-05 14:34:27

Heja heja! Så snyggt det kommer att bli!

Jag kikar en gång extra på den teglade delen av väggen och tänker lite så där i smyg att det skulle kunna bli himla bra att behålla den. SÅ snyggt med frilagt tegel!

Glad påsk önskar jag er båda!

/Anna-Karin

Svar: Glad påsk Fröken Grön! Visst är det tjusigt med frilagt tegel, men just i det här rummet vill vi att det ska bli lite "finare" och inte så rustikt. Även om just nu timmerväggen och teglet är rustikt så det förslår. : )Jag ser fram emot att få väggar där tapeten så att säga "går hela vägen fram" till kakelugnen. Vi har inte så på nån av våra fyra kakelugnar och jag tycker det är så fint.

Ha en skön måndag!
/Jenny
Luktärtan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela