Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Rätt sak på rätt plats

Publicerad 2015-08-02 21:52:29 i Inredning, Matsal, Trädgård,

Efter en lång arbetsvecka fick vi besök av en god vän som under sin vistelse här fick kånka på piano och beskära syrenhäck efter att ha sagt "jag gör vad ni vill bara jag inte behöver ta några egna beslut nu när jag har semester". Trots att pianot var väldigt tungt och det var en stor mängd ris som rensades ur syrenhäcken, verkar han nöjd med sin vistelse här.
Vad vi har gjort är att möblera om lite. Matsalen har blivit tesalong och tesalongen har blivit matsal. Resultatet blev minst sagt lyckat. Tesalongen blev mer intim med utsikt över den fina kakelugnen och matsalen fick gott om utrymme att dra ut bordet extra långt för att rymma många gäster.
Mattorna, som är ett loppisfynd ligger på plats tills vi hittat rätt matta som bordet och stolarna får plats på.
Tesalongen fick en varm känsla och en mer tilltalande helhet.
Innan vi började riva i panelen för några veckor sedan, togs denna bild på djungeln som dolt huset.
Nu går det faktiskt att se att det finns ett hus bakom. Som ni kan se är även framsidan på entré-utbyggnaden grundmålad.

Kommentarer

Postat av: Skorpan

Publicerad 2015-08-05 11:47:02

Så fint det blev! Gillar de gröna inslagen i matrummet och myset personifierat i tesalongens soffa:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela