Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Tapeterna går igen

Publicerad 2015-01-04 11:27:00 i Historia, Lager på lager, Tapeter,

Vi tyckte det var roligt att hitta pärlspont under badrumsväggarna och trodde väl i ärlighetens namn att det var originalskiktet vi hittat. Men under pärlsponten anar vi en fin gammal tapet.
Återigen blir det en smula kusligt, för vi var såååå nära att välja tapeten Nääs Slott i grått och guld från Lim och Handtryck till vårt vardagsrum, se detta inlägg. Nu valde vi en annan tapet, men det kunde lika gärna ha blivit Nääs. Är det inte lite underligt ändå?
 
Tidigare blev vi förvånade över hur vardagsrummets originaltapet visade sig ha så mycket gemensamt med den vi - helt ovetandes -  valt till köket.
Håller upp en bit av vardagsrummets originaltapet mot den kökstapet vi valt: Blåklint från Lim och Handtryck.

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2015-01-04 20:32:21

Känner igen det där med lager efter lager med de mest underbara gamla tapeter. Och på något sätt kanske det är så att huset själv är med och styr era val. Kan bara säga att jag älskar "Blåklint"-tapeten!

Må så gott!

/Anna-Karin

P.S. Beträffande badkaret i vår källare, så satsade vi på ett som var så stort som möjligt för så lite pengar som möjligt. Valet föll på ett Sundborn-badkar från Noro, som vi är jättenöjda med. Ett tips är hursomhelst att kolla olika sidor på Internet, för det kan skilja precis hur mycket som helst i pris mellan olika företag. D.S.

Svar: Visst är det kul, Fröken Grön! Man blir liksom sugen på att riva bort och kolla tapetlagren i alla rummen för att bilda sig en uppfattning om hur det såg ut ursprungligen - men det gäller att visa självbehärskning. Det är ju trots allt rätt skönt att kunna bygga vidare på redan släta väggar och nåt ska väl finnas kvar för framtida husägare att upptäcka. : )Vi kikar runt på badkar lite nu och då, och har naturligtvis snöat in på att det skulle vara fint med nåt i koppar. Men pengar, pengar, pengar - den ständiga begränsningen! : )Ha en bra dag!
/Jenny
Luktärtan

Postat av: Ylva

Publicerad 2015-01-07 22:09:09

Hej!
Så spännande med de gamla tapeterna! Jag tror att det kan finnas en mening med allt..."hata slumpen" som någon lär ha uttryckt det. :-) Men en smula kusligt är det ju på ett spännande sätt.
I vårt hus känns det lite som om rummet väljer tapeten åt oss också!
Ha det fint! Lägger din blogg som länk på min blogg;-)

Svar: Tack Ylva! Kul att du hittade hit också! : )Ja, det är flera som har sagt det. Att huset kanske är med och "väljer". Förnuftet säger mig att det naturligtvis inte är så - men romantikern i mig tror annorlunda. Och frågan är om vi som väljer den här typen av hus kanske är lite mer romantiska än förnuftiga? ; )

Tack för en inspirerande blogg!
/Jenny
Luktärtan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela