Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Valresultat

Publicerad 2015-01-24 22:48:37 i Färg, Matsal, Väggar,

Vi har övervägt och kontrollerat rösterna.
Då två av de röster som föll på Gamla Grand Grön hade Slottsviken som övervägande favorit, räknar vi det som oavgjort mellan dessa då de fick sju respektive sex röster.
Vi har även vägt in att sju röster talade för en grön färg som lirar med kökets gröna väggar medan elva röster ville ha en röd tapet för en varm kontrast till köket.
Flera förslag har kommit på att måla för att känna in hur det kan bli.
Vi har därmed valt att göra en liten grupp besvikna genom att inte gå vidare med det gröna alternativet, utan istället utveckla idéen med ett rött alternativ. För att lyssna på en klok röst tänker vi även ge oss på att måla väggarna. Om det inte var nog tänkte vi försöka oss på att måla dessa med *trumvirvel* äggoljetempera med schablonmålning! Som om inte alternativ A, B eller C var svårt nog.
 
 

Kommentarer

Postat av: Hoa Hoa

Publicerad 2015-01-25 06:23:24

Försöka..?
Gör, eller gör inte. Det finns inget försöka ;)

Härligt med schabloner. Det blir precis så som man vill ha det.

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2015-01-25 09:36:45

Smart lösning! Låter dessutom riktigt snyggt. Och blir det inte det kan ni ju alltid sätta upp den där första tapeten iallafall! ;-)

Ha en skön söndag!
/Anna-Karin

Postat av: Mamma/svärmor

Publicerad 2015-01-25 10:22:37

Ja, varför göra något enkelt......Jag tror det kommer att bli hur snyggt som helst! Dessutom en extra personlig touch som stämmer väl med allt annat ni gör :)

Postat av: Hanna

Publicerad 2015-01-25 10:33:27

Åh men så kul! Härligt projekt som jag vill veta allt om då vi har liknande planer för hallen 👍

Postat av: Ebbe Holmberg

Publicerad 2015-01-25 17:00:30

Bra val att testa först, titta på den här sidan och få inspiration.
Träffar dom lite då och då och det verkar som att dom kan detta.





Svar: Fick veta att länken skulle ha varit http://www.avjord.se och att företaget har sitt ursprung bara några kilometer från mitt (Pers) barndomshem. Vi får nog beställa lite av dem bara för att.
Luktärtan

Postat av: Prinsessorna på Bellevue

Publicerad 2015-01-27 13:00:13

Nästan omöjligt att välja mellan tapeterna! Alla så himla fina! Jättekul att hitta hit och till ert fantastiska hus, och såå stort det är! Stort tack till mannen i huset som lagade och räddade vår dator!!!

Kram
Petronella

Svar: Vad kul att min (Pers) insats på jobbet uppskattades och vad kul att du gillade vad du hittade på denna blogg. Jo, nog är huset stort nog att underhålla bloggen under en lång tid.Välkommen åter!
Luktärtan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela