Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Medan färgen torkar

Publicerad 2015-06-25 22:30:10 i Fasad, Trädgård,

Eftersom färgen inte var redo att bli struken en andra gång i förrgår, gav vi oss på den idag istället. Vi tänkte skona er från att sitta här och titta på när färgen torkar (eller härdar eftersom vi målar med linoljefärg, vilket tar ännu längre tid än färg som torkar) beger vi oss raskt förbi aktuell statusbild och vidare till trädgårdsarbete.
Färg som torkar härdar.
 
I väntan på att vi ska kunna gå vidare i projekt Husmålning, passade vi på att förbereda grusgången på kommande gavel. Den något vildvuxna gaveln som tidigare huserade ett gäng vildvuxna tujor har på senare tid tagit sig stora friheter i form av växter som visat sig tycka tujornas frånvaro varit en väldigt bra idé och växt sig långt utanför sina gränser. Vi flyttade de växter som såg ut som blommor till mer lämpliga ställen och grävde bort jorden innan gruset fördelades så det når hela vägen till husgrunden. Inte nog med att husgrunden trivs bättre med detta upplägg så får vi dessutom både mer utrymme att både gå och en bättre yta att placera byggnadsställningen på.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela