Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Ett år i backspegeln - Andra stora projektet

Publicerad 2015-03-19 19:41:00 i Badrum, Före & Efter,

Badrummet!
Det andra stora projektet som vi gav oss på var på sätt och vis även det första, då duschkabinen stod i vägen för öppningen in till nya köket. Redan samma dag som vi skrev på kontraktet flyttades duschkabinen ut till pannrummet. Tidigare bestod badrummet av en litet toalettrum utan dörr intill ett duschrum med en duschkabin. Hela utförandet var ca 1,5x4 m stort och fungerade dessutom som ett genomfartsrum ut till pannrummet/tvättstugan/bageriet. Vi gjorde ett nytt och rymligt badrum av rummet intill och toalettrummet fick bli ett skafferi till köket medan duschutrymmet nu får fylla funktionen som korridor.
Gamla toalettrummet.
Gamla duschkabinen i hörnet som nu leder ut till köket. Röda dörren till höger är ca 1,5 m hög och leder ut till pannrummet.
Rummet som vi gjorde om till badrum är dåligt dokumenterat hur det såg ut innan, men den viktigaste delen är ändå kakelugnen mellan de två tidigare dörrarna. 
Dörrarna är här borttagna och på väg att sättas igen. Blivande köket har precis fått sitt trägolv exponerat.
Gamla toalettrummet har tömts och fått nytt golv.
Nya badrummet har några små detaljer kvar som vi ännu inte helt löst hur det ska fixas, men är för övrigt färdigt. Kakelugnen ger ett maffigt intryck som badrumsinredning. Tyvärr får vi inte elda i den förrän sotaren sagt sitt.
Lavoaren som vi köpte och gjorde om till ett modernt tvättställ saknar en sarg i bakkant, men det ska fixas.
Av toalettrummet syns inte ett spår då skafferiet hävdar sin rätt, som om det alltid funnits där.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela