Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Ett år i backspegeln - Första stora projektet

Publicerad 2015-03-18 19:53:35 i Före & Efter, Kök,

Köket!
Inte för att det var ett dåligt kök när vi flyttade in, men det var slitet och inte helt som vi tänkte oss. Dessutom stod det på sätt och vis i vägen för vår vision för en bättre planlösning och ... vårt nya kök helt enkelt.
Köket som det såg ut.
Jag (Per) gick genom väggen så spån och plankor flög.
 
Och så här vackert blev det!
Vi har tagit bort innertaket och skrapat bort stuckaturfärgen för att få fram pärlsponten som gömde sig därunder. Vi har tagit bort laminatgolvet, plastmattan därunder och slitit bort spånskivorna som dolde det vackert slitna trägolvet. Vi satte igen en dörr och tog upp en annan där vi lyckligtvis hittade en helt intakt dörrkarm. Köksön är ett ombyggt och slitet matsalsbord som förra ägarna lämnade till oss.
Tillsammans med matplatsen blev det ett komplett nytt kök.

Kommentarer

Postat av: Skorpan

Publicerad 2015-03-19 13:07:06

Finns bara ett ord; HARMONI
Som "tips" när det gäller att leta/hitta piff till inredning så kan man ibland bli tvungen att bortse helt från det standardiserade svaret FÄRG och FORM och istället fokusera på KÄNSLA.
Att tillföra "piff" som ger rätt KÄNSLA kan (och får!) ta en livstid:)
Lycka till i skattletandet!

Postat av: JUNITJEJ

Publicerad 2015-03-19 19:50:59

Vilken skillnad! SÅ fint det blev!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela