Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Oväntat besök

Publicerad 2015-11-07 12:58:40 i Bageri, Historia, Överraskning,

Vad gör du när du får oväntat besök av en främling mitt under fredagsmyset?
 
1. Ler artigt.
2. Står under aningens obekväm tystnad i väntan på att få veta orsaken till vederbörandes besök.
3. Trampar otåligt av nyfikenhet om vad besökaren har att berätta.
4. Alla alternativ ovan.
 
Vi upplevde nummer 4 igår klockan halv åtta då det plötsligt knackade på dörren och en äldre man presenterade sig som "nästan granne" samtidigt som han höll upp ett äldre fotografi på vårt hus. Han hade sett artikeln om vårt hus i Västerås Tidning, hittat detta fotografi och tänkte att han ville dela med sig av detta och några historier om huset för oss.
 
Han delgav oss några barndomsminnen då han som liten varit här med sin mor och handlat bröd av Bagar-Hulda och Bagar-Henning. Han kunde komma ihåg en disk med en stor kassaapparat på och att Henning var iögonfallande "omfångsrik".
 
På grund av att vi satt och åt med barnen fick vi be honom återkomma vid ett mer lämpligt tillfälle, men innan han gick fick vi tillstånd att ta kort på det fotografi han hade med sig. Vi hoppas få veta mer om både huset och omgivningen nästa gång vi får möjligheten att träffa vårt oväntade besök.
 
Huset 1965 (ungefär) medan bagarbacken fortfarande användes.
Huset från samma vinkel idag, 2015-11-07 (svart/vitt för jämförelsen skull).
 
Samma bild i färg.
Ungefär samma vinkel 2013-09-19, ett halvår innan vi flyttade in.

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2015-11-07 22:46:45

Wow!!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela