Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Penseln har tagit semester

Publicerad 2015-09-06 15:33:43 i Fasad, Färg, Före & Efter,

Nu har vi målat klart för i år. Om vi orkar ska vi ordna upp lite foder, men fasaden får för övrigt vila till våren kommer. 
Innan vi gav oss på fasaden på denna sida av huset, såg det ut så här.
Nu välkomnas en gäst av denna syn. Det ser en aningen naket ut när vi saknar foder, rätt fönster och dörr, men det är en bra bit på väg.
Utemöblerna har äntligen fått flytta tillbaka efter att de fått ströva fritt på gräsmattan i ett par månader.
Fönstret är åter på rätt plats. Andra fönsterbågen ska renoveras så småningom den med.

Kommentarer

Postat av: Lotta

Publicerad 2015-09-06 17:31:14

Looking good!

Postat av: Hanna

Publicerad 2015-09-06 21:40:16

👍 Grymt bra jobbat, vänner! Och så fint med det gröna fönstret 💚

Postat av: Amy

Publicerad 2015-09-19 20:31:10

Hej! Sökte runt lite på Google och av bara en ren slump så snubblade jag över din blogg! Och kände att jag bara måste skriva en rad.. Det är nämligen så lustig för vi flyttade in i grannhuset på midsommarafton nu i år, lika så det huset är byggt 1896 och vi är redan i full gång att renovera. Har gått förbi ert hus några gånger på väg till grillen och det blir så fint!

Hoppas ni trivs lika bra som vi gör!

Hälsningar, Amy på 12:an

Svar: Vad roligt att höra av er. Ni är givetvis välkomna över för att ta en närmre titt. Det vore även spännande att få se ert hus.Med vänlig hälsning, Per & Jenny
Luktärtan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela