Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Lim och handtryck slår till igen

Publicerad 2016-04-20 21:14:55 i Kakelugn, Salongen, Tapeter, Väggar,

Hovdala blomma från Lim och handtryck är på besök i vår salong för att provspela rollen som vårt tapetval för rummet. Än så länge har den inte blivit ombedd att återgå till kuvertet det kom hit i, vilket är ett gott tecken. Vi finner att den lirar riktigt bra med kakelugnens färger och rummets karaktär och funktion.
Se nedan själva och berätta vad ni tycker.
 

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2016-04-20 21:39:08

Åh så fin! Den passar ju perfekt!!

• tummen upp •

Postat av: Jennie

Publicerad 2016-04-21 08:09:31

Åh, var och lyssnade på Ingela Broström igår prata om tapeter historiskt sätt och var så imponerad och det var otroligt intressant och spännande. Inser att jag själv har lång väg att gå innan jag kan så mycket, men åh vad det är roligt med tapeter och att det har funnits så kort tid egentligen i "vanligas" hem. Vet att folk ofta blir så förvånade när det finns så många lager tapeter i deras hem, men att det oftast inte är några "gamla" tapeter.

I vilket fall, tapeten ser jättefin ut och Lim och Handtryck är ju fantastiskt att det finns. Det var det enda stället som jag visste som tryckte gamla tapeter, men fick reda på att det finns ett ställe utanför Stockholm också.

Postat av: Skorpan

Publicerad 2016-04-24 18:47:49

Pricken över i:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela