Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Trädgårdsplanering

Publicerad 2016-04-13 20:28:00 i Allmänt,

Än en gång passerade helgen inte helt obemärkt förbi vår tomt. Förra veckan var det ris och buskar som fick sig en omgång och denna helg blev det stora hål i gräsmattan när vi gav oss på trädgården med en hyrd grävmaskin.
För att ge lite perspektiv på omfattningen ska vi försöka oss på en jämförelse.
Först ut har vi hur det såg ut längs bagarbacken innan oss. Träd som lutade sig mot huset och marken som letat sig alltför högt upp på husgrunden.
 Träden blev ved redan samma månad som vi flyttade in och kvar blev stubbarna vars rötter sköt skott längs hela backen.
 Det var oerhört skönt att få bort stubbarna och dess rötter, men rörigt blev det.
Här fick de två största stubbarna ligga och skämmas.
Både vi och huset kände stor befrielse när marken åter var nere på rätt nivå och trädens våldsamma rotsystem var avlägsnat.
Det var minst sagt nära att huset tog rejält med stryk. Osannolikt nog var träet i panelen i bra skick.
Framför snickarboden var marken besvärligt ojämn och kom alltför högt upp mot fasaden.
Efter att någon kubikmeter eller två med jord avlägsnats har vi en bättre nivå på det hela och den skarpa backen mitt i gräsmattan avlägsnas, är ytan mer lätthanterlig och användbar.
Efter förra helgens rensande av buskar, var det lätt att se lutningen in mot huset, något som inte alls kändes optimalt när regnet öst ner.
Vi satte hårt mot grävmaskin och kom segrande ur striden.
Komplett med rullstolsramp (ska vi bo här i hundra år, gäller det att planera långt in i framtiden) och en stor öppen plan yta, har husets entrésida fått ett helt nytt intryck!

Kommentarer

Postat av: Jessica

Publicerad 2016-04-14 21:46:52

råkade snubbla in här och måste bara få säga
att ni bor i ett helt otroligt fint och mysigt hus! jag kommer garanterat "snubbla" in fler gånger! :)

Svar: Tack ska du ha! Du är välkommen att snubbla in här så ofta du vill. Nu när sommaren står för dörren, kommer uppdateringsfrekvensen av inläggen öka igen, så förhoppningsvis finns det något nytt att se nästa gång.
Luktärtan

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2016-04-16 09:24:46

Underbart med före- under tiden- och efterbilder! Så mycket roligt ni har framför er nu när grovgörat är klart. Ser fram emot att följa fortsättningen!

Ha en fin helg!

/Anna-Karin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela