Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

En sådan där lugn och skön helg

Publicerad 2016-02-07 20:16:20 i Fynd, Före & Efter, Hall,

En stilla och lugn helg i Luktärtan har kommit till ända. Vi har sysselsatt oss med lite rekreativ renovering av hallen. Jag (Per) spikade upp panel ovanpå den gamla under trappen och monterade in en dörr som Jenny fick av glasmästaren i Hallstahammar i somras. Jenny spacklade taket som jag sedan slipade efter att ha schellackat kvistarna på nya panelen. Jenny kontrade med att måla hela taket och två av väggarna medan jag rev bort spånskivor från en vägg i sovrummet då jag var nyfiken på vad som fanns därunder.
Under trappan förvarades skor och jackor helt öppet.
Från och med nu får kan vi stänga om dem. Jag överväger att sätta upp en liten skylt på dörren där det står "Harrys rum".
Jenny erkände att det inte var den bästa idéen att måla taket efter att ha tränat axlarna på gymmet, men bra blev det. Den umbragrå färgen kommer användas även på lister och foder i hallen.
Sovrumsväggen som gjorde mig nyfiken. Den enda helt släta väggen i rummet, utan någon form av pärlspont.
Ni gissade rätt, därunder fanns mer pärlspont. 
 
Under den gula färgen fanns en grågrön nyans som är väldigt lik den vi helt ovetande valt för att täcka de tidigare kobolt-blå väggarna i rummet.

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2016-02-08 10:19:44

Har sagt det förr - säger det igen. Man tror att man själv äger valet av färg och form men i själva verket är det huset som väljer åt en.

Grymt jobbat!

Postat av: Skorpan

Publicerad 2016-02-09 12:33:38

WOW, ett hus som likt Pandoras ask öppnar upp för fler och fler spännande upptäckter:)
Vilket team ni är!

Postat av: Camilla i Norge

Publicerad 2016-02-13 18:38:31

For et trivelig hus dere har. Oppdaget bloggen for noen dager siden og nå har jeg lest gjennom hele. Jeg har selv et gammelt hus og det er alltid gøy å finne spennende og gamle ting bak nyere plater.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela