Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Drömmar och verklighet

Publicerad 2016-01-28 19:43:36 i Hall, Kök, Renovering, Vinterbona,

Ibland är skillnaden mellan dröm och verklighet besvärligt stor. Andra gånger är den liten. Vissa gånger är den både och som den var idag.
På väg hem från ett underbart besök på Yasuragi spa utanför Stockholm, passade vi på att besöka Nacka Byggnadsvård. Våra hjärtan ville ta med allt hem, verklighetskollen av kontot gjorde dock att vi istället fick nöja oss med att klappa på några av de saker vi har på vår önskelista samt utöka den något. Besöket var dock en spännande upplevelse.
 
Väl hemma möttes vi av ett nyinstallerat element i köket som rörmokaren monterat medan vi var borta. Detta extremt efterlängtade element som vi saknat när temperaturen dippat under -20 grader ute och 15 grader inne (plus visserligen, men ändå kallt för ett kök).
 
Som om inte detta inte var nog, så låg det 250 löpmeter pärlspont på parkeringen och väntade på oss. Helgens sysselsättning är räddad då hallen äntligen kan få sin ytbeklädnad återställd.
 

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2016-01-29 06:34:04

Yasuragi låter som en välförtjänt belöning. Älskar det där stället! Synd bara att det är så långt bort...

Nacka byggnadsvård står på önskelistan. I Skåne har vi Qvesarum, som är något liknande. Värt ett besök det också, om man är i krokarna.

Ska bli kul att se hallen med pärlspont. Vilken tur att det snart är helg! ;-)

Må så gott!
/Anna-Karin

Svar: Qvesarum är också något som står på vår önskelista, Fröken Grön! Och Gysinge. Och alla andra härliga byggnadsvårdsbutiker, antikaffärer och loppisar som finns i vårt avlånga land. Önskar mig en Sverige-roadtrip i byggnadsvårds- och antiksyfte till sommaren. : D
Ha en skön kväll!
/Jenny
Luktärtan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela