Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Transformershallen

Publicerad 2016-01-31 17:23:45 i Före & Efter, Hall,

När vi flyttade in, var både golv och tak i entréhallen klädd med masonit och hade en platsbyggd garderob i ett hörn. Vår nyfikenhet och vilja att få in fler fönster, har bitvis transformerat hallen till något nytt.
Hallen som den såg ut när vi flyttade in.
Efter kofotens framfart försvann all masonit och garderoben i hörnet.
Nytt (provisoriskt) fönster på plats och det stora elementet har bytts ut mot ett mindre.
Gamla slitna, lappade och liggande pärlsponten har tagits bort, ny isolering har satts in, väggarna har tätats och kläs här med ny pärlspont.
Nya pärlsponten är på plats. Den ska målas, lister ska monteras och elen ska dras om något.
Även väggarna i trappen har klätts om.

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2016-02-01 09:34:41

Hur grymma är ni inte? Inspiratörer! Vilken skillnad! Och fatta skillnaden när det har kommit upp färg också - vilken färg kör ni på? Och kan man låna er för att göra exakt samma sak i vår hall (upp med upp pärlspont)? :)


Svar: Per hälsar att vi arbetar för mat och husrum. : P
Färgfrågan gäckar oss en aning. Per har ju en svårartad allergi mot vitt, men eftersom vi vill ha in så mycket ljus som möjligt till den fönsterlösa matplatsen (och dessutom vill ha ockragula dörrar) så tänker jag mig nog nån slags bruten vit. Men vi tar mycket tacksamt emot förslag och idéer! Vad tycker du?Kram!
Luktärtan

Postat av: Hanna

Publicerad 2016-02-02 21:57:30

Mat och husrum låter rimligt 😀 Jag delar ju Pers allergi mot vitt MEN funderar själv på att ha en vit hall just för ljuset. En bruten vit i ett rum(?) som man egentligen bara passerar igenom röstar jag på.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela