Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Fasadens olika skepnader

Publicerad 2016-07-01 21:56:07 i Fasad, Färg, Historia,

Vi börjar närma oss en färdigmålad fasad, men då vi har många projekt igång samtidigt och regnskurarna kommer mindre lämpligt emellanåt, dröjer det något innan ni får se resultatet. Vi tänkte dock visa er en rolig liten detalj som vi hittade inunder ett sidoutsprång under taket på baksidan av huset. Fasadens samlade lager!
Då föregående lager är bannlyst med bestämdhet från huset, infogas den i nedre hörnet på bilden, men ni kan tydligt se spåren av tre äldre färglager. Från vänster har vi omålat och åldrat trä följt av ljusblå, grön och gulvit innan vi kommer fram till det nymålade lagret.
Vi överväger att fästa en bit panel med den gamla färgen här, med texten på baksidan "Bannlyst plastfärg som täckte fasaden från mitten av 1980 fram till 2015".

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2016-07-03 09:26:43

Ja, spar de olika lagren! Kul detalj att ha kvar som visar husets historia! 🎨

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela