Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Håll i dig

Publicerad 2016-03-02 19:39:43 i Före & Efter, Hall, Kök, Renovering,

Trappen har målats och bestyckats med ett nyrenoverat trappräcke som inte vickar obetänkligt när man håller i det. Genast kom frågan om trappen ska slipas för att få bort den livsfarligt hala lacken eller om sättstegen ska målas i avvikande färg. Möjligheterna är för många för att ett val ska gå att göras på stående fot(steg).
Grunden är nu klar. Mindre förbättringsmålning väntas och sedan vankas FÄRG på golv och dörrar innan det blir dags för listigheter.
 
Även köket har fått en mindre förbättring i form av kompletterande tapetsering i ett hörn. Vi hade först ett högskåp från IKEA i hörnet och tapetserade följaktligen inte där. Vi ändrade oss, bytte ut det mot Jennys gammelmosters hörnskåp. Men väggen där bakom har förblivit otapetserad. Tills nu.
Före tapet
Efter tapet (och mörkrets inbrott)

Kommentarer

Postat av: Anna Esbjörner

Publicerad 2016-03-03 08:18:12

Det är så roligt med våra parallella hallrenoveringar. Vår trappa är också lackad och halkig, min mamma ramlade när vi nyss flyttat in. Jag är inne på att slipa stegen och göra en skurtrapp av det, samtidigt som vi slipar de lackade golven på övervåningen. Men det lär nog dröja...

Postat av: Skorpan

Publicerad 2016-03-10 13:04:22

Så vacker trappa! Hoppas ni behåller den mörk (men halkfri!). Kontraster behövs:)
Och så fint med skåpet i köket, där ligger IKEA i lä...
Skorpan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela