Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Biblioteket tar form

Publicerad 2016-10-02 18:49:05 i Bibliotek, Renovering, Väggar,

Medan Jenny har renoverat fönster, har jag (Per) härjat i blivande biblioteket. Jag har tätat och isolerat väggarna och börjat sätta upp panel, så nu blir det både varmare och tystare här ute. Vilket i sig är passande eftersom det trots allt ska bli bibliotek och sovrum. 
Innan panelen kom upp på väggen till blivande sovrummet, såg det ut så här.
Efter att panelen monterats ser väggen hel ut igen.
Långväggen i andra änden av rummet är tätad och den isoleras med träfiberisolering, vilket både är en behaglig produkt att arbeta med och kompletterar huset utan att riskera att kväva det.
Panelen är på plats.
Jag kände att jag var tvungen att provmöblera med bokhyllorna för att få en känsla för hur det kan komma att se ut. Jag testade även att hänga upp ett fönster av rätt storlek intill då vi vill sätta in ett sådant för att få in lite mer ljus och ge den gaveln samma utseende som husets andra gavel, vilken har just sådana fönster i kanterna.
Sett från blivande klädkammaren. Det "stup" som finns nu, kommer prydas med en balustrad och ska därmed bilda en balkong.

Kommentarer

Postat av: Skorpan

Publicerad 2016-10-10 14:24:04

Så lyxigt det låter med ett alldeles eget bibliotek! Hurra för det:)
Tyvärr så kommer inget hurra från mig för valet av bokhyllor....men smaken är som bekant som baken:)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela