Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Gardiner som vinner i längden

Publicerad 2014-11-30 20:38:41 i Fönster, Inredning, Jul, Vardagsrummet,

Det har varit en smula julgardinsångest i Luktärtan den senaste veckan. Jag (Jenny) har bilden i huvudet alldeles klar för mig hur jag önskar att det ska se ut i vardagsrummet den 24:e december - men nackdelen med att vara så säker på sin sak är att verkligheten sällan motsvarar drömmarna. Särskilt inte om man ska ta någon sånär hänsyn till plånboken.
 
Det gjorde jag hursomhelst inte (visade plånboken någon hänsyn, alltså). Så min julklapp till Luktärtan det här året blir gardinstänger från Gysinge och randiga franska veckbandslängder i bomull. 
 
 
 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela