Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Skarpt läge

Publicerad 2015-07-19 20:20:37 i Fönster, Renovering,

Idag blev det skarpt läge i fönsterrenovering då vi gav oss på att försöka reparera fönstret som igår förlorade en glasruta. Vi upptäckte då att förutom kittet finns nåt annat i kittfalsen - rött, stenhårt, reagerar knappt på speedheatern och när man skrapar på det blir det ett fint rött pulver. Det gör fönstret helt obegripligt svårjobbat. Vi skickade ut frågan i sociala medier om vad det kunde vara, och fick till svar att det kunde vara en sorts gammalt kitt där bara vassa verktyg och muskler fungerar för att få bort det.
Väldigt vassa verktyg och massor av muskler krävdes.
Nu är fönstret renskrapat, slipat, tvättat, schellackat (kittfalsen) och slutligen grundmålat. Om fem dagar kan vi fortsätta med arbetet.
 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela