Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Jag pallar inte att måla mer idag

Publicerad 2016-02-20 20:25:38 i Färg, Hall, Överraskning,

Förra helgen tillverkade jag (Per) i lönndom en lite högre pall att ha till köksön för att sedan överraska Jenny med att ge henne den till söndagens frukost som en alla hjärtans dag-present. Denna helg blev det ett nytt lager färg på hallväggarna, samt lite förberedande slipning av halltaket så ett nytt lager färg kan få bra fäste.
Pallen på plats i köket.
Ett lager till på väggarna, så börjar det likna färdigt. Förutom lister och foder. Och nytt lager färg på taket. Och ny färg på dörrar. Och dra om elen. Och måla golvet. Och nya fönster och ny ytterdörr. En liten hall kan verkligen kräva mycket arbete.

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela