Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Bytt är bytt och kommer aldrig mer igen

Publicerad 2016-11-09 11:58:24 i Bibliotek, Renovering,

Den som har följt bloggen en längre tid, kanske någonstans har noterat att vi hade en pelare mitt i matrummet när vi flyttade in.
Pelaren poserar i matplatsen lika graciöst som en giraff i en lampaffär.
 
Efter att vi konstaterat att den inte hade någon bärande funktion, utan möjligtvis endast en stabiliserande sådan, tog vi bort den. Sedan dess har den förvarats i väntan på att fraktas bort, bli ved eller mot förmodan användas igen. Tills nu.
I vårt blivande bibliotek behövde vi en bra och stabil start på det balkongräcke vi ska ha längs väggen med bokhyllor och pelaren fiskades fram, kapades något och placerades på rätt ställe. Till vår förvåning passade den perfekt in i våra planer! Det är märkligt hur något som kunde vara så obekvämt i en annan miljö, kunde vara så avslappnat i denna. Dessutom fick trappräcket något att hålla sig i, vilket är en riktigt bra bonus.
Nu ser vi fram emot att bygga om bokhyllorna, fixa balkongräcke och måla väggar, tak och golv innan vi kan börja använda biblioteket.
Pelaren i sin nya hemmiljö.
Då pelaren inte behöver bära någon vikt, lutar den sig lugnt mot snedtaket och slappnar av, precis som rummet gjorde när den kom på plats.

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela