Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Skorstenen has left the building!

Publicerad 2018-06-16 19:44:14 i Bageri, Fasad, Ugn,

Igår eftermiddag och idag förmiddag knackade min far och jag (Per) ned bageriugnens skorsten (i alla fall så långt som var möjligt innan vi började riva den del av skorstenen som utgör vägg till rummen bakom). Trots att endast skorstenen revs nu, blev det väldigt mycket tegelstenar i travarna. Det ska bli spännande att se hur det går om två veckor då ugnen ska rivas. Vi har fortfarande stort behov av hjälp. Lämna en kommentar här på bloggen eller kontakta oss personligen om du är intresserad av att hjälpa till någon timme eller mer. All hjälp tas tacksamt emot!
 
Stort tack idag till min far för en storartad insats!
 
Och nu lite bilder.
Resultatet först. En starkt reducerad skorsten i bakgrunden och växande tegelstenshögar i förgrunden.
Höjden krävde en stadig ställning. Tur att vi hade en av lagom storlek.
Från andra sidan.
Första stenen.
Översta delen ned till den tjockare delen av skorstenen, var modernare tegelstenar och fastare bruk, men med oförstörd energi tog vi oss genom den delen ganska snart.
Till slut nådde vi ned till den nivå som vi satt upp som mål och vi kunde påbörja arbetet med att rensa bort murbruket som lagts på hög nedanför.
Massorna fick åka kana ned där de får invänta containern som anländer till stora arbetet om två veckor.

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela