Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Sängen som flyttar runt

Publicerad 2018-03-13 12:39:00 i Klädkammare, Sovrum,

När vi flyttade in, sov vi de första nätterna i äldsta barnets nuvarande sovrum medan vi målade om det kobolt-blå rummet vi skulle ha som sovrum. Vi bytte senare sovrum till den nyrenoverade delen av huset. Nu har sängen fått flytta vidare ner i det vi först tänkt som endast klädkammare, men nu är kombinerad klädkammare och sovrum, vilket fungerar hur bra som helst. För att värmen från elementet i rummet inte ska försvinna direkt upp i bibliotetket (som är ca en meter högre upp) utan att först värma upp sovrummet, har vi hängt upp ett par tjockare gardinkappor i öppningen.
I garderoben har några handsnidda krokar borrats och knackats in i väggens regel och på så sätt bildar en liten knoppbräda. Enkelt och funktionellt.
Simon har fått flytta in i vårt gamla sovrum där han sover bättre än någonsin.

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela