Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Cliffhanger avslöjas

Publicerad 2018-05-29 14:50:00 i Allmänt,

Idag kan den tidigare nämna cliffhanger avslöjas då vi precis fick ett beslut i vår bygglovsansökan om att få riva den gamla bageriugnen! Detta mastodontprojekt ska resultera i ett nytt utrymme för tvättstuga, värmekälla och på längre sikt en fungerande (mycket mindre) vedeldad bageriugn och därmed återställa bageriet i funktion och utseende.
 
Tegelstenarna kommer knackas ned för hand och de som är hela nog sparas. Då ugnen (inklusive jäsugnen) utgör en kloss på 4x4x4 meter och vi inte vill stå med ett stort hål i huset, är inte detta ett projekt som vi kan göra själva. Vi behöver lite frivillig arbetskraft under ett par (om vi blir tillräckligt många) inte alltför intensiva dagar.
Det blir ett äventyr utan dess like och en fantastisk möjlighet att få se hur ugnen är uppbyggd.
När ska vi göra detta? Helgen efter midsommar. Sista juni och första juli.
Vill du vara med? Klart du får! Vare sig du vill knacka tegelstenar, fotografera eller ropa hejarramsor, så är du välkommen. Meddela oss i god tid innan så vi kan ordna med mat, fika, kaffe och husrum (för den som vill delta i hela projektet).

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela