Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Självstängande dörr

Publicerad 2015-12-29 21:50:18 i Dörrar, Före & Efter, Snickeri, Väggar,

Panelen som togs bort från hallen har fått ett nytt hem! Långt innan vi flyttade in i Luktärtan fanns det en vägg mellan snickarboden och trappan upp till pannrummet. Spåren av den kunde tydligt ses då den brutalt sågats bort med kvarvarande rester hängandes från trappan som leder upp till övervåningen. Inget kunde därmed hindra damm och sågspån från att täcka färgblandarbordet som vi har i det lilla hallutrymmet nedanför trappan.
Innan någon vägg kom på plats, var gränsen mellan snickarbod och hall diffus och sågspån letade sig in överallt.
Ungefär samma vy, men nu kompletterad med rosa pärlspont.
 
Inifrån snickarboden ser det numera ut såhär...
...och en dörr snickrades raskt ihop för att komplettera bilden. Den försågs dessutom med en "självstängningsmekamism" i form av en fjäder som monterats i överkant av dörren. 
...Och så här ser det ut när man kommer ut från bageriet! Lite färg på det där så blir det bra.
Stämningsfull utsikt över vinterlandskapet från snickarboa.

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela