Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Blöt helg och Örebrokex

Publicerad 2015-05-31 18:45:02 i Fynd, Historia, Inredning,

Regn, regn och åter regn!
Vädergudarna har varit mycket övertygande i sina försök att avskräcka oss från fasadarbete den här helgen. Och - måste jag tyvärr erkänna - framgångsrika. Det blev ingen färg på fasaden detta veckoslut som vi hade hoppats på. Men det blev ett besök till Örebro och en runda i Mölntorps fantastiska lilla antikaffär.
 
Eftersom en del tunga investeringar står för dörren den närmaste tiden har jag (Jenny) lovat mig själv att försöka hålla igen på de finansiella utsvävningarna. De goda föresatserna drog dessvärre åt pipan när jag hittade en liten skatt i antikaffären...
En Örebrokex-låda, vars like jag sökt efter ett tag - eftersom...
...en likadan en gång stod i den gamla bageributiken (som numera är vårt kök). 
 
Kanske minns ni detta gamla inlägg om brev från det förflutna? Där har vi den på bild igen. 
 
I vilket fall, jag är mäkta nöjd med mitt onödiga inköp.
Det ska vara en Örebrokexlåda i Luktärtan. Helt enkelt. 
Och därmed punkt. 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela