Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Hus, grus och grävmaskiner

Publicerad 2016-09-01 21:37:59 i Bod, Trädgård,

Tredje gången gillt sa vi och hyrde en grävmaskin ytterligare en gång för att lyckas bemästra den stenfyllda mark som utgör vår tomt. Vi behövde komma ytterligare 20 cm längre ned i ena änden av trädgården och fördela matjorden lite bättre. Visst skulle det ha varit möjligt att göra med handkraft, men ungefär på samma nivå som det var möjligt för en ensam person att bygga pyramiderna i Kairo utan motordrivna maskiner. Varje försök att driva spaden i marken, besvarades med en ljudlig klang bara någon cm ner.
En heldag med grävmaskinen och en vägg med sten senare, hade vi separerat sten från grus och jord i prydliga högar för att sedan jämna ut jorden på nytt, nu i rätt nivå.
Barnarbete är väl ok om de ber om att få provköra på eget bevåg?
Vi placerade en del av de samlade stenarna i slänten mot vägen.
 
Ytor för odlingsbäddar har skapats intill boden som börjar få fönster på plats.
 

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2016-09-02 09:55:26

Klokt beslut att hyra grävmaskin (säger hon som grävt allt för hand...) Och att samla stenarna på ett och samma ställe är ett vansinnigt snyggt inslag i trädgården! Nu har ni snart det roliga kvar; att plantera och fixa markytan. Ska bli så kul att se hur slutresultatet blir! :-)

Trevlig helg!

/Anna-Karin

Svar: Grävmaskiner är inte bara roliga att köra, utan väldigt användbara. Det har besparat oss väldigt mycket tid och ömma ryggar.Om två veckor ska vi rulla ut nya gräsmattan, så håll utkik efter uppdateringar!
Luktärtan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela