Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Nytt i Luktärtan

Publicerad 2017-04-22 15:09:00 i Allmänt,

De senaste åtta veckorna har vi fokuserat helhjärtat på detta lilla projekt:
Han kom till världen den 23e februari och har sedan dess ätit var tredje timme dygnet runt. Han returnerar en del av måltiderna från vardera kroppsände så kläder och uppsamlingsdon behövs bytas frekvent. Emellanåt är han vaken och levererar på senare tid några leenden som slätar ut påsarna under ögonen. Nu när han är satt i sovläge passar jag på att visa ett par andra tillskott till Luktärtan.
 
Möt Alfred:
Vår gräsbutler Alfred kommer patrullera gräsmattan som vi rullade ut i höstas. Vi har höga förhoppningar på en perfekt och underhållsfri gräsmatta.
 
Ny trappa:
Den tidigare övervuxna och vid regn och snö ganska farliga trappa framför huset grävdes bort och marken nedanför sänktes med en halvmeter förra sommaren. Innan den togs ur bruk såg den ut så här:
Efter åtta veckor av barnpassning, fick jag äntligen möjligheten att gå ut i trädgården för att bygga upp den igen, fast denna gång i sten. Den övergavs i höstas när fokus flyttades till att färdigställa biblioteket och sovrummet inför tillskottet av minimänniskan. I ett halvår har vi därför haft utsikt över denna något deprimerande jord och stenhög:
Efter ett hårt förmiddagspass, möts vi istället av denna syn:
Den är lika sned som den är vind, men utseendet avgjordes av stenarnas form och min förmåga att baxa de närmare 100 kg tunga (per styck) och otympliga stenarna på plats. Några av de övriga stenarna intill behövs flyttas till rätt plats och gången fram till trappan ska grusas, sen får vi försöka få dit några snygga mark(sten)täckande växter innan vi kan kalla det för snyggt, men skillnaden är enorm!

Kommentarer

Postat av: NORRSKEN EMMA

Publicerad 2017-04-22 15:19:06

så söt när man sover =)

ha en bra lördag
kram

Postat av: AngelicaCarlsson

Publicerad 2017-04-22 16:53:49

åh så himla söt :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela