Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

En platt dag

Publicerad 2014-04-30 19:48:56 i Badrum, Golv, Renovering, Väggar,

Man vänder ryggen till och så har plötsligt vår italienska klinker - med det Afrikanskklingande namnet Kalahari - masat sig ut från pannrummet och in i badrummet där den lagt sig tillrätta i duschhörna och på golv. Visserligen med en smula hjälp, men ändå - väldresserade plattor det där.

En kladdig dag

Publicerad 2014-04-29 21:07:14 i Badrum, Renovering,

Så här slutade min (Pers) dag:
För er som undrar, är det intorkad ångspärrsmassa. Vare sig vatten, lacknafta eller sprit biter på den när den väl torkat och endast medelst nötning går den att få bort. Det tog ett tag.
Anledningen till att jag hade detta på händerna är för att jag varit flitig idag igen. Badrummet har fått sig en rejäl omgång med kladdiga material och vattenskyddande matta. Men först monterades golvvärmeröret.
Därefter täcktes hela badrummet med primer.
Rörgenomföringar kläddes med manschettkragar.
Sedan kom den där kladdiga ångspärrsmassan som nämdes först.
Den fungerade även som lim för tätskiktsmattan.
Även golvet kläddes med tätskiktsmattan som spändes fast runt golvbrunnarna enligt konstens alla regler.
Och vi som tyckte taket blev en lite för blågrön färg... Nåväl, i morgon läggs klinkerplattorna på golvet och på väggen vid duschen.
 

Golvvärme

Publicerad 2014-04-28 09:31:00 i Badrum, Golv,

Läggandet av golvvärmen har påbörjats. Det lågbyggande vattenburna golvvärmesystemet grundas med ett lager av frigolit/aluminium som slingorna ska ligga i. Jag (Per) har skurit till delarna så de passar golvet och ska, så snart jag druckit upp mitt te, limma det mot golvet innan tätskiktet appliceras.
 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela