Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Blending in

Publicerad 2014-09-28 19:53:11 i Historia, Inredning, Snickeri, Timmervägg,

I förmiddags tillverkade jag (Per) en TV-bänk av gamla brädor som vi hittade på vinden när vi rensade för tilläggsisolera huset. Ett par av dem har även spår av brökakor som legat på dem och svalnat. Målet för den nya TV-bänken var att få till en lägre möbel som lämnade mer av timmerväggen synlig, samt var mindre klumpig till utseendet.
Före:
Efter:
 
 

Storm och höstregn

Publicerad 2014-09-22 08:10:00 i Före & Efter, Isolering, Vinterbona,

Nu på morgonen vaknade vi av att det skramlade alldeles förfärligt utanför sovrumsfönstret. Så snart våra trötta hjärnor vaknat till lite insåg vi att det var full storm utanför och regn (och vad det lät som hagel) dundrade ner på plåttaket samtigt som vinden slet allt vad den kunde i huset som mödosamt knakade och klonkade lite försynt till svar. Temperaturen lyckades hålla sig över nollan med endast några få graders marginal.
Då vi i våras snabbt lade till med vanan att kura ihop väldigt nära vid dessa tillfällen för att hålla vämen, blev vi nästan omedelbart medvetna om att värmen redan fanns där. Jo, visst var det inte samma temperatur som för en månad sedan, men att förvänta sig 25 graders inomhustemperatur i slutet av september är skapligt fantasifullt, speciellt då vi ännu inte monterat innerglasen på fönstren eller släppt på värmen till elementen (bortsett från golvvärmen i badrummet, men det är ju så sköööönt).
Det är bara att konstatera att tillägget av iCell på taket har gjort stor skillnad. Pengar väl spenderade!

Emaljskylten

Publicerad 2014-09-21 20:33:49 i Fasad,

I bröllopspresent av min (Jennys) familj fick vi en vacker emaljskylt från Byggnadsvårdsbutiken. För tillfället pryder den spiselkransen i matrummet, men nästa år ska den smycka vår nymålade fasad.
 
Lyckligtvis har vi även fått arbetstimmar i bröllopspresent från flera håll, och när panelen ska skrapas och målas i sommar kommer de att komma väl till pass! 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela