Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Mer fasad

Publicerad 2015-04-26 19:20:49 i Fasad,

Vi jobbar på med fasaden och har idag monterat byggställningen på ett nytt ställe. Denna gång har vi utsikt från blivande biblioteket till ställningen. Vi fick även hjälp av Jennys far som slet på de nedre regionerna av fasaden medan Jenny intog de övre. Ytterligare en bit närmre målet.
 

Vilodagen

Publicerad 2015-04-19 16:01:08 i Fasad,

Tanken var att vår vän Morgan skulle få ge oss ena halvan av sin utlovade bröllopspresent (som var två arbetsdagar) medan vi fikade och tittade på. Samvetet satte dock käppar i den planen, så istället kämpade vi hårt vid hans sida.
Vi flyttade ställningen och runt hörnet och skrapade med våld och speedheater bort färgen från väggen ovanför taket till groventrén. Därefter plockade vi ned ställningen helt. Jennys far som kom förbi när vi var klara, summerade det på ett föredömligt bra sätt; "Nu blev jag riktigt imponerad".
 

Oväntad present

Publicerad 2015-04-18 19:42:42 i Överraskning,

När min (Pers) pappa  kom för att hjälpa till idag, sträckte han över ett paket innehållande sex stycken glas med Luktärtan som etsat motiv. Minst sagt oväntat, men väldigt uppskattat.
 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela