Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Trimmad häck

Publicerad 2014-07-16 20:18:13 i Före & Efter, Häck, Trädgård,

Så var häcken trimmad för i år. Den blev ganska sparsamt klippt nu för att få ha några gröna delar kvar. Den är nämligen inte så grön en bit in då endast de solbelysta delarna har bemödat sig att veckla ut solfångare i form av löv. I vår när den ändå är naturligt avlövad kommer det fungera bra att skala av den mer rejält så den får ta ordentlig fart till sommaren och därmed få en mer behändig storlek och ännu snyggare form. För tillfället får vi nöja oss med att ha jämna till den.
Före:
Efter:
 

Det var värt ett försök

Publicerad 2014-07-15 21:33:00 i Trädgård,

Det har ju varit väldigt tyst här en stund, men bloggen är på resande fot till Italien och USA. Tro dock inte att huset står tomt och obevakat. Inte nog med att det är larmat till tänderna med larmtjänst och kameraövervaning, så driver det runt en hustomte som tar hand om allt vi inte kan göra på distans. Jennys far har nämligen tagit på sig uppgiften att se till att katten får mat, blommorna vatten och huset får kärlek. Han råkade även vid ett svagt ögonblick föreslå att han skulle klippa häcken framför huset.
När vi under resan fick tillgång till internet, fick vi även lite rapporter om hur larmet larmats på och av. Denna gång fick vi dock lite mer rapporter än så. En rapport om att larmet stängs av följt av en rapport om att sttrömmen gått och kort därpå en rapport om att strömmen återställts.
Nyfikna skickade vi ett meddelande till Jennys far och frågade om han var i huset och visste något om strömavbrottet. Vi fick detta till svar: "Hej, det är jag som är i farten. Har sem här o klipper häck ... Lyckades klippa av sladden så jordfelsbrytaren utlöste så nu vet ni att den fungerar."
Det finns ju sämre sätt att ta sig ur en självpåtagen arbetsbörda.

Mitt i marmeladen

Publicerad 2014-07-03 22:18:02 i Skördetid, Trädgård,

Idag länsade jag (Per) körsbärsträdet. Efter att ha suktat efter de alltmer mogna körsbären roffade jag till slut åt mig allt jag kunde som var moget nog. Två friska och urkärnade kilon samlade jag in och kokade samman med samma mängd socker enligt recept.
Tidigt i morse innan regnet kom gick jag ut och plockade av körsbären.
Den som sår ska få skörda.
De urkärnade körsbären och sockret har blandats i kastrullen.
13 burkar av varierande storlek fick jag ihop! Jag ser verkligen fram emot lördagens finfrukost.

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela