Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Hallen möter kofoten

Publicerad 2015-02-28 21:47:00 i Hall, Väggar,

Idag fick hallen möta kofoten då vi tröttnat på att titta på masoniten och undra vad som gömmer sig därunder. Inte nog med att vi hittade pärlspont både på väggar och i taket - vi hittade även ett igensatt fönster (fönsterkarmen är kvar, men fönstren är borta), den gamla dörrkarmen (från vad som verkar ha varit en 135 cm bred dubbeldörr som en vanlig enkeldörr sonika tryckts in i) samt spår av att fönstren vid sidan av dörren varit både bredare och högre.
Låt oss säga som så att samtliga delar kommer återställas så fort vi får möjlighet.
Trapp före
Trapp efter
Tak före med fläckar
Tak efter
Garderob före
Garderob efter. Ett igensatt fönster hittades ovanför elemetet.
Garderoben togs bort för att öppna upp hallen helt.

Våga vägra vitt!

Publicerad 2015-02-28 21:22:43 i Färg, Tapeter,

Vår vän och bloggläsare Hanna undrade om det fanns en risk att vi avvikit från vår inställning att Våga Vägra Vitt istället för röra oss mot mer färg i vårt hem då vi rensat bort färgen ur det mest intensivt färgsatta rummet i vårt hus. Ni behöver inte vara oroliga. Även om färgen är ljus, är den inte vit. För att bevisa det har vi här nedan ett vanligt vitt papper intill den ljusa färgen som den ser ut på väggen.
Som ni ser nedan är rummet väldigt litet med mycket små fönster, så ett ljusare färgval är av största vikt för att undvika fängelsehålskänsla. Dock gav den kycklinggula och bebisrosa färgen rummet mer känslan av ett sockerrus med en hint av clownskola och därmed inte vad vi siktar på för allmänt intryck av vårt hem.
 

Pågående projekt

Publicerad 2015-02-23 20:59:48 i Färg, Renovering, Tapeter, Väggar, Överraskning,

Säg adjö till den kyckling-gula tapeten med rosa prickar.
Vinka hejdå till den bebisrosa färgen på väggpanelen intill.
Till vad, var och varför presenteras inom kort. Vi kan i alla fall avslöja att det är något utav ett experiment som utförs i skrivandets stund.

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela