Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

En gräslig dag

Publicerad 2016-09-22 20:57:56 i Allmänt,

För grönt ÄR skönt!
Med hjälp av bröder, fäder, kusiner, vänner och inte minst grannar, förvandlades vår trädgård i lördags från en gråbrun yta till en grönglänsande oas. Vi är ytterst tacksamma för att vi har dessa människor i vårt liv och närhet.
 
Bilderna nedan får berätta hur storslaget vackert det blev.
 

Renoverade fönster

Publicerad 2016-09-02 16:12:00 i Fönster, Före & Efter,

Två fönsterbågar är renoverade och färdigmålade!
Jenny har gjort ett fantastiskt jobb med att återställa dem och resultatet blev strålande!
 
Nu har vi endast 78 st kvar (jo det är faktiskt så många såvida inte något har glömts bort) + de 6 st som ska sitta i boden + en pardörr med innerdörrar + ett antal nya fönster (3+8 st) som ska monteras i entrehallen och hallen på övervåningen + de 24 st fönsterbågarna som ska utgöra ett växthus i framtiden...
 
Någon som känner för att renovera några gamla fönster?
 
Sista handpåläggningen blev på mittposten i fönsterkarmen. Trots allt arbete känns det fantastiskt att få se skillnaden!
Efter till vänster och före till höger (efter att björken som lutade sig mot fasaden avlägsnats).

Hus, grus och grävmaskiner

Publicerad 2016-09-01 21:37:59 i Bod, Trädgård,

Tredje gången gillt sa vi och hyrde en grävmaskin ytterligare en gång för att lyckas bemästra den stenfyllda mark som utgör vår tomt. Vi behövde komma ytterligare 20 cm längre ned i ena änden av trädgården och fördela matjorden lite bättre. Visst skulle det ha varit möjligt att göra med handkraft, men ungefär på samma nivå som det var möjligt för en ensam person att bygga pyramiderna i Kairo utan motordrivna maskiner. Varje försök att driva spaden i marken, besvarades med en ljudlig klang bara någon cm ner.
En heldag med grävmaskinen och en vägg med sten senare, hade vi separerat sten från grus och jord i prydliga högar för att sedan jämna ut jorden på nytt, nu i rätt nivå.
Barnarbete är väl ok om de ber om att få provköra på eget bevåg?
Vi placerade en del av de samlade stenarna i slänten mot vägen.
 
Ytor för odlingsbäddar har skapats intill boden som börjar få fönster på plats.
 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela