Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Bye bye badrum

Publicerad 2014-12-29 22:14:19 i Destruktiv historia, Hall, Skafferi, Väggar,

Idag gjorde Per en heroisk insats i utrymmet utanför skafferiet, så nu har de sista resterna av det gamla badrummets ytskikt gått till de sälla jaktmarkerna. Gamla blindgångarrör har också avlägsnats i hisnande takt. Resultatet är ett avskalat utrymme med blottad pärlspont, plank och hål. 
 
Nu återstår att plugga igen hålen, måla väggar och golv och snygga till dörren. The story continues.
 
Vi säger hejdå till de gamla badrumsväggarna...
...och till det gamla innertaket...
Röret uppe till höger är också "tack och goodbye" efter lite övertalning med en slägga...
...och så säger vi istället "HEJ" till pärlspont och plank (och en dekorativ kattlåda som måste rensas...)

Snyltare och brödförvaring

Publicerad 2014-12-27 15:11:25 i Inredning, Kök, Skafferi,

Även om vi tycker det är roligt att ha gäster här i Luktärtan så hade vi för några veckor sedan oönskat besök i form av möss. De hade ätit sig in i vårt IKEA-skafferi - tuggat rakt igenom bakre skivan - och festat på bröd och mozartkulor. För att få bukt med snyltarna satte vi ut fällor laddade med jordnötssmör, och det dröjde inte länge innan de åkte dit.
 
Sedan dess har jag kikat på olika brödburkar för att förvara de åtråvärda kolhydraterna utom räckhåll för hungriga gnagare. Men jag behövde inte leta länge. På julafton fick vi denna vackra brödburk i present, och det är knappt så jag vill ställa in den i skafferiet för jag tycker den är så himla fin. 
 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela