Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Blöt helg och Örebrokex

Publicerad 2015-05-31 18:45:02 i Fynd, Historia, Inredning,

Regn, regn och åter regn!
Vädergudarna har varit mycket övertygande i sina försök att avskräcka oss från fasadarbete den här helgen. Och - måste jag tyvärr erkänna - framgångsrika. Det blev ingen färg på fasaden detta veckoslut som vi hade hoppats på. Men det blev ett besök till Örebro och en runda i Mölntorps fantastiska lilla antikaffär.
 
Eftersom en del tunga investeringar står för dörren den närmaste tiden har jag (Jenny) lovat mig själv att försöka hålla igen på de finansiella utsvävningarna. De goda föresatserna drog dessvärre åt pipan när jag hittade en liten skatt i antikaffären...
En Örebrokex-låda, vars like jag sökt efter ett tag - eftersom...
...en likadan en gång stod i den gamla bageributiken (som numera är vårt kök). 
 
Kanske minns ni detta gamla inlägg om brev från det förflutna? Där har vi den på bild igen. 
 
I vilket fall, jag är mäkta nöjd med mitt onödiga inköp.
Det ska vara en Örebrokexlåda i Luktärtan. Helt enkelt. 
Och därmed punkt. 

En söndag att vila på

Publicerad 2015-05-24 18:33:30 i Fasad, Färg,

Vi har verkligen blivit fästa vid vår vägg efter att ha spenderat så mycket tid med att skrapa bort färgen från den. Bokstavligt talat. Då ställningen nått sin yttersta gräns för hur långt den nå, var vi tvugna att kliva upp på en stege som vi placerat ovanpå sista avsatsen. Visst fäste vi stegen med tvingar, men för att vara extra säker, skruvades ett fästjärn in i väggen där karbinhake fästes i rep som satt fast i klätterselen. Ibland är det praktiskt att vara klättrare. Några snabba drag senare med skrapan kunde ställningen monteras ned och komplettera grannens ställning på stora gaveln.
Det har varit hårt slit, men snart är fasaden mot vägen ren från gammal färg.
Ny färg är dock på gång. Vi grundmålar linoljefärg som blandas med 70% linolja.
Då huset står i uppförsbacke i en T-korsning tornar det upp sig majestätiskt i grönskan. Vyn blir bit för bit allt vackrare.

Äntligen sol!

Publicerad 2015-05-23 16:44:23 i Fasad, Trädgård,

Efter en veckas frånvaro och en veckas regn, har vi äntligen välsignats med lite sol som vi raskt drog nytta av. Vi har skrapat färg så långt vi når utan kompletterande höjningar. Vi har även hämtat och monterat byggställningen som en granne så snällt lånat ut till oss så vi kan nå över hela gaveln i ett svep. Barnen fick klippa gräsmattan och rensa maskrosor från grusgången och med lite övning klarar de nog av det snart utan kompletterande efterarbete.
 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela