Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

En man och hans kofot

Publicerad 2015-10-27 21:30:22 i Fönster, Hall,

Så här går det när jag (Per) blir lämnad ensam med en kofot i någon timme.
 
Vår mörka, dåligt isolerade och otäta hall möter helt enkelt inte de önskemål vi har på den inför vintern som kommer allt närmre. Första steget var att åtgärda det igensatta fönstret. Mellanrummet mellan yttre och inre panelen var fyllt av sågspån som säckat ihop och lämnat närmare 20 cm helt oisolerat utrymme högst upp.
En ofärdig, mörk hall.
En nöjd man med sin kofot intill det hål i väggen han nyss skapat..
En del ger sin partner blommor, andra ger ett hål i väggen.
Resultatet: en ofärdig ljusare hall med provisoriska fönster.
I väntan på att vi tillverkat ett nytt fönster av korrekta mått, får det helt enkelt duga med dessa innerfönster som inte helt passar.

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela