Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Transformershallen

Publicerad 2016-01-31 17:23:45 i Före & Efter, Hall,

När vi flyttade in, var både golv och tak i entréhallen klädd med masonit och hade en platsbyggd garderob i ett hörn. Vår nyfikenhet och vilja att få in fler fönster, har bitvis transformerat hallen till något nytt.
Hallen som den såg ut när vi flyttade in.
Efter kofotens framfart försvann all masonit och garderoben i hörnet.
Nytt (provisoriskt) fönster på plats och det stora elementet har bytts ut mot ett mindre.
Gamla slitna, lappade och liggande pärlsponten har tagits bort, ny isolering har satts in, väggarna har tätats och kläs här med ny pärlspont.
Nya pärlsponten är på plats. Den ska målas, lister ska monteras och elen ska dras om något.
Även väggarna i trappen har klätts om.

Drömmar och verklighet

Publicerad 2016-01-28 19:43:36 i Hall, Kök, Renovering, Vinterbona,

Ibland är skillnaden mellan dröm och verklighet besvärligt stor. Andra gånger är den liten. Vissa gånger är den både och som den var idag.
På väg hem från ett underbart besök på Yasuragi spa utanför Stockholm, passade vi på att besöka Nacka Byggnadsvård. Våra hjärtan ville ta med allt hem, verklighetskollen av kontot gjorde dock att vi istället fick nöja oss med att klappa på några av de saker vi har på vår önskelista samt utöka den något. Besöket var dock en spännande upplevelse.
 
Väl hemma möttes vi av ett nyinstallerat element i köket som rörmokaren monterat medan vi var borta. Detta extremt efterlängtade element som vi saknat när temperaturen dippat under -20 grader ute och 15 grader inne (plus visserligen, men ändå kallt för ett kök).
 
Som om inte detta inte var nog, så låg det 250 löpmeter pärlspont på parkeringen och väntade på oss. Helgens sysselsättning är räddad då hallen äntligen kan få sin ytbeklädnad återställd.
 

Gott nytt år!

Publicerad 2016-01-01 16:04:40 i Allmänt,

Vi önskar alla ett gott nytt 2016! Låt det vara fyllt med spännande renoveringsprojekt, färgval och överraskningar som göms bakom gamla gipsskivor.
 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela