Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Bortspolad

Publicerad 2015-09-20 19:18:28 i Trädgård, Överraskning,

Häromdagen kom vi hem och möttes av att grusgången förflyttats till en lägre nivå. Visst har det regnat mycket och runnit vatten längs grusgången tidigare, men inte i denna omfattningen så länge vi har bott här. Det måste ha regnat oerhört mycket på väldigt kort tid. Huset undkom utan skador, men vi insåg att vi vår plan om att jämna ut trädgården kommer hjälpa oss att undvika potentiella vattenskador på huset.
Flodfåran har knapt torkat ut.
Regnet grävde upp den underliggande sanden och placerade den ovanpå gruset. Det kanske inte är den bästa lösningen, men det är roligt att göra fotavtryck i.
Under köksfönstret stod vattnet närmare tio cm upp på husgrunden.

Penseln har tagit semester

Publicerad 2015-09-06 15:33:43 i Fasad, Färg, Före & Efter,

Nu har vi målat klart för i år. Om vi orkar ska vi ordna upp lite foder, men fasaden får för övrigt vila till våren kommer. 
Innan vi gav oss på fasaden på denna sida av huset, såg det ut så här.
Nu välkomnas en gäst av denna syn. Det ser en aningen naket ut när vi saknar foder, rätt fönster och dörr, men det är en bra bit på väg.
Utemöblerna har äntligen fått flytta tillbaka efter att de fått ströva fritt på gräsmattan i ett par månader.
Fönstret är åter på rätt plats. Andra fönsterbågen ska renoveras så småningom den med.

Färgad av hösten

Publicerad 2015-09-04 21:50:00 i Fasad, Färg,

September anlände med regn från första dagen. Kyliga dagar och nätter följde direkt efter. Jennys far fick rätt då han sa att månader med R duger inte att måla i. Augusti klarade sig bra som målarmånad, medan septembeR genast gjorde det svårt. Vädret till trots målade vi igår väggarna utanför köket och idag målades andra sidan om entrén. Jennys far och vår vän Morgan turades om att hjälpa oss hinna klart. Om vädret tillåter målar vi sista lagret på söndag. Därefter får fasaden vila under vinteRn.
 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela