Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Gardiner som vinner i längden

Publicerad 2014-11-30 20:38:41 i Fönster, Inredning, Jul, Vardagsrummet,

Det har varit en smula julgardinsångest i Luktärtan den senaste veckan. Jag (Jenny) har bilden i huvudet alldeles klar för mig hur jag önskar att det ska se ut i vardagsrummet den 24:e december - men nackdelen med att vara så säker på sin sak är att verkligheten sällan motsvarar drömmarna. Särskilt inte om man ska ta någon sånär hänsyn till plånboken.
 
Det gjorde jag hursomhelst inte (visade plånboken någon hänsyn, alltså). Så min julklapp till Luktärtan det här året blir gardinstänger från Gysinge och randiga franska veckbandslängder i bomull. 
 
 
 

Lantlig charm i platta paket

Publicerad 2014-11-25 16:42:00 i Inredning,

IKEA har tagit fasta på den rådande vurmen för det rustika och lantliga med serierna Arkelstorp, Ryssby och Hurdal. Jag (Jenny) brukar vanligen inte vara så sugen på IKEA-prylar till hemmet eftersom det känns mer passande med begagnat/antikt/second hand - men nu är det faktiskt en hel del platta paket på min önskelista.
Arkelstorp fönsterbord - jag vet inte om jag behöver det. Eller var jag ska placera det. Men jag vill ha det.
Ryssby emaljerat tvättfat. 
Hurdal avlastningsbord och linneskåp - grönt ÄR skönt!

Upplyst

Publicerad 2014-11-24 21:42:11 i Belysning,

Nya lampor har inhandlats till Luktärtan! Det känns ruskigt bra att kunna byta ut de gamla IKEA-lamporna i plast och papp.
Mjoo... jag blev lite kär i denna faktiskt. Gillar speciellt de små figurerna i "foten"
Lite dassig bild, men ni fattar poängen

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela