Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Att rädda en matta

Publicerad 2014-08-31 16:06:00 i Fynd, Inredning,

Under ett besök till Nora i somras (vars huvudsyfte i ärlighetens namn var att äta glass) passade vi även på att springa runt i antikbodar. Hittade där en drygt 3 meter lång trasmatta för 50 kr som låg dammig, fläckig och trasig i en hög. Trots dess sorgliga tillstång blev jag (Jenny) förtjust i färgerna och blotta längden. Så den fick följa med hem till Luktärtan. Efter en våldsam rengöring ute i trädgården klippte jag av den fläckiga och trasiga änden, och knöt om den.
 
Mattan förkortades med ett par decimeter - men dess livslängd och användning utökades å andra sidan rejält!
Offrade delen för att rädda helheten - och blev av med fläckarna på köpet!
Lång, ståtlig och underbart mjuk efter många års användning.

Oplanerad tukt

Publicerad 2014-08-31 15:36:11 i Fruktträd, Trädgård,

Lite oplanerat men välkommet, kom min (Pers) bror över idag med sekatören i högsta hugg och gav sig på våra äppelträd. De klipptes, böjdes och bands för att forma det lilla äppelträdet till ett lättplockat träd med rik skörd. Det stora trädet fick sig en rejäl avhyvling även om det i det stora hela kommer ta flera år att få perfekt form och storlek på dem.
 

Varde ljus... igen.

Publicerad 2014-08-30 12:32:00 i Belysning, Elektricitet,

Elektricitet har nått in i vardagsrummet igen. Belysning och ett par eluttag. Fler eluttag kommer monteras efter bröllopet, men nu låter vi det vara en stund. Vi har provmöblerat inför bröllopet och väger mellan att visa upp väggarna som de är eller hänga upp ett par tavlor. Det lutar dock starkt mot att låta tavlorna vänta till möblemanget som ska vara där mer permanent är på plats. Hur det kan komma att se ut presenteras om ett par veckor, så ha tålamod.
 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela