Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Choklad och fasad (och Deadpool)

Publicerad 2016-04-30 09:36:12 i Fasad, Färg,

Efter ett par timmars skrapande igår eftermiddag, gick vi in för att äta choklad och se på "Deadpool". Ett värdigt avslut på en arbetsvecka.
Då vi på ett icke subtilt sätt väcktes kl 06.02 av katten som kräktes i hallen utanför sovrummet, utnyttjades den tidiga morgonen till att skrapa en sektion till innan Jennys besök till frisören.
Kl 17.40 igår.
 Kl 09.02 i morse.

Hur skrapar du din trisslott?

Publicerad 2016-04-24 15:45:33 i Fasad, Färg,

Att skrapa bort färgen från husväggen är som att skrapa en trisslott. Man skrapar lite här, man skrapar lite där. Till skillnad från en trisslott så är det dock vinst varje gång på husväggsskrap.
Bit för bit skrapar vi oss närmre målet.
 

Lim och handtryck slår till igen

Publicerad 2016-04-20 21:14:55 i Kakelugn, Salongen, Tapeter, Väggar,

Hovdala blomma från Lim och handtryck är på besök i vår salong för att provspela rollen som vårt tapetval för rummet. Än så länge har den inte blivit ombedd att återgå till kuvertet det kom hit i, vilket är ett gott tecken. Vi finner att den lirar riktigt bra med kakelugnens färger och rummets karaktär och funktion.
Se nedan själva och berätta vad ni tycker.
 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela