Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Luktärtan i vinterskrud

Publicerad 2015-01-31 09:56:56 i Hemma, Trädgård, Vinterbona,

I morse vaknade vi av ett brak då ett stort stycke snö lossnade från taket ovanför entren, slog i taket ovanför arbetsrummet för att sedan dundra ned på marken utanför matsalen (se husets anatomi). Vi kommer få vänja oss vid det ljudet då snöandet inte tycks avta än på ett tag och plåttaket erbjuder ett bra underlag för snön att åka kana på vid rätt mängd och temperatur. Beväpnade med snöskyfflar och en kamera begav vi oss ut efter frukost för att avlägsna snön från gången upp till huset och runt bilen, samtidigt som vi bevarade ögonblicket på bild.
 

Överläggning och beslut

Publicerad 2015-01-30 21:49:59 i Allmänt,

Ni kanske tror att det varit tyst och stilla i Luktärtan bara för att det varit lite tyst här på bloggen?
Ni kanske tror det varit våldsamma diskussioner och överläggningar om färg och tapeter?
Ni kan ha rätt i båda fallen. På sätt och vis. Våndan över färg och tapeter har varit så stor att vi inte orkat med så mycket mer än att komma hem och däcka framför TV:n.
 
Men!
 
Vi har fyndat lite på auktion (igen), vilket kommer presenteras inom kort eller när vi väl hittat rätt plats för dessa saker.
 
Vi har även haft lite överläggning och forskning i ämnet uppvärmning. När rörmokaren var här, passade de även på att ge oss en offert för uppgradering av vår pelletspanna. Vi hade förhoppningen om att kunna utöka den med accumulatortankar för jämnare uppvärmning, men de föreslog istället ett byte av pelletspanna för effektivare uppvärmning och därmed en prislapp på närmare 60 000 kronor. Vi har inte kunnat hitta någon information om det planeras utökning av fjärrvärme till vårt område och alternativet bergvärme med sina 100-200 000 förmodade kronor i installation känns som ett svidande hot mot plånboken. Vi har visserligen några år på oss att bestämma oss, men förr eller senare krävs en åtgärd. Förhoppningsvis finns lite fler alternativ att tillgå vid den tidpunkten.

Valresultat

Publicerad 2015-01-24 22:48:37 i Färg, Matsal, Väggar,

Vi har övervägt och kontrollerat rösterna.
Då två av de röster som föll på Gamla Grand Grön hade Slottsviken som övervägande favorit, räknar vi det som oavgjort mellan dessa då de fick sju respektive sex röster.
Vi har även vägt in att sju röster talade för en grön färg som lirar med kökets gröna väggar medan elva röster ville ha en röd tapet för en varm kontrast till köket.
Flera förslag har kommit på att måla för att känna in hur det kan bli.
Vi har därmed valt att göra en liten grupp besvikna genom att inte gå vidare med det gröna alternativet, utan istället utveckla idéen med ett rött alternativ. För att lyssna på en klok röst tänker vi även ge oss på att måla väggarna. Om det inte var nog tänkte vi försöka oss på att måla dessa med *trumvirvel* äggoljetempera med schablonmålning! Som om inte alternativ A, B eller C var svårt nog.
 
 

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela