Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

En kladdig dag

Publicerad 2014-04-29 21:07:14 i Badrum, Renovering,

Så här slutade min (Pers) dag:
För er som undrar, är det intorkad ångspärrsmassa. Vare sig vatten, lacknafta eller sprit biter på den när den väl torkat och endast medelst nötning går den att få bort. Det tog ett tag.
Anledningen till att jag hade detta på händerna är för att jag varit flitig idag igen. Badrummet har fått sig en rejäl omgång med kladdiga material och vattenskyddande matta. Men först monterades golvvärmeröret.
Därefter täcktes hela badrummet med primer.
Rörgenomföringar kläddes med manschettkragar.
Sedan kom den där kladdiga ångspärrsmassan som nämdes först.
Den fungerade även som lim för tätskiktsmattan.
Även golvet kläddes med tätskiktsmattan som spändes fast runt golvbrunnarna enligt konstens alla regler.
Och vi som tyckte taket blev en lite för blågrön färg... Nåväl, i morgon läggs klinkerplattorna på golvet och på väggen vid duschen.
 

Kommentarer

Postat av: Mamma/svärmor

Publicerad 2014-04-29 21:46:43

handskar kan ha varit en bra ide´:) nåja, en del sliter du väl bort när du ska sätta klinkers.. ska synas att man arbetat, även om resultatet är bevis nog. Jag är imponerad!

Postat av: Jenny

Publicerad 2014-04-30 10:57:33

Per: Det här är väl fel tillfälle att säga att jag tyckte du såg lite möglig ut igår med blågröna fläckar överallt?
: P

Du gör ett fantastiskt jobb älskling. Det är spännande att komma hem om dagarna nu, för det är alltid nåt som har förändrats! ; )

Postat av: Moster Barbro

Publicerad 2014-04-30 21:14:24

Hmmmmm.... undrar om det inte finns en liten våtrumsspecialist som kommer och hälsar på Per på dagarna.... verkar misstänkt det där.... ;)

Skämt åsido Per, imponerande jobb du utför!!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela