Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Mer sanering

Publicerad 2015-01-17 14:42:49 i Sanering, Skafferi, Väggar,

Denna gång av det vita som vi hittade på väggen i skafferiet. Allt vitt och allt poröst trä i timmerväggen blev avlägsnat idag för att inte riskera något återfall av den sorten. 
 
Placeringen av angreppet gjorde det enklast att använda en stor träborr och efter ett stort antal borrhål och en välfylld dammsugare (det var ett mycket bra val att köpa en sotdammsugare då den var utmärkt att använda för att få upp allt skräp) ser det nu ut så här på väggen:
Då rörmokarna var snälla nog att få bort det överflödiga elementet från skafferiet, kan vi nu lappa och måla sista biten av väggen.
 
En närbild på väggens alla hål.
 

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2015-01-17 16:57:00

Heja, heja! Bra jobbat!

När det gäller hus och gamla rör, så kan jag bara konstatera att rörmokaren är en stadig gäst här hemma. Alltid är det något som inte funkar som det ska, eller som har rostat igen. Vi har dessutom brunn med eget vatten, så jag har fått panik mer än en gång, kan jag säga...

Hoppas det även blir lite tid för vila i helgen!
Må så gott!

/Anna-Karin

Svar: Ja, det är tur att det finns hjälp att få när de gamla grejerna ger upp andan, Fröken Grön. Vi har kommunalt vatten iallafall, och det måste jag vill tillstå känns rätt tryggt och skönt.
Det har blivit en hel del vila i helgen - helt oplanerat! Färgen vi tänkte använda för att måla ett golv med har stått ute i kalla snickarboden och har fryst sönder till en intressant gegga. Får väl dega i soffan ett tag till. Stackars mig. ; )

Ha en skön söndagkväll!
/Jenny
Luktärtan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela