Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Efterlängtad lampa

Publicerad 2015-03-02 20:12:44 i Belysning, Fynd,

Efter mycket letande och många bud som bjudits över av andra, lyckades Jenny vinna en auktion på en golvlampa i passande stil. Nu kan vi äntligen sitta i soffan och läsa böcker utan att ha taklampan tänd, vilket passar väldigt bra i fastans tider då vi avstår från TV.
Den står bakom soffan utan att skämmas det minsta.
Den vackra foten kommer dock inte helt till sin rätt då den är dold bakom soffan, men vi vet ju att den finns där och nu vet även ni.
De gamla elkablarna litade vi på lika mycket som att bada med en brödrost, så jag (Per) slet bort dem alla utan att ens testa dem och ersatte med nya kablar som inte var uttorkade och kortslutna. En av de två lampkontakterna gick att ta isär och rengöra, men den andra kunde jag inte få liv i igen.

Kommentarer

Postat av: Moster

Publicerad 2015-03-02 21:10:43

Men så vacker lampa!! Den blev verkligen pricken över i:t!! Tjusigt:))

Svar: Det är så smidigt att ha en elkunnig make som kan fixa till mina spontaninköp. ; )/Jenny
Luktärtan

Postat av: Hanna

Publicerad 2015-03-02 21:47:16

Så fin! Helt perfekt i ert vardagsrum. Som om den alltid stått där!

Svar: Tack Hannuschki - den passar in fint. Är kanske inte lika tjusig när den är släckt, men den har ett vackert sken och det får väl sägas vara det viktiga!/Jenny
Luktärtan

Postat av: Skorpan

Publicerad 2015-03-03 08:37:11

Underbar lampa och så härligt med en tv-fri period:)

Svar: TV-fri period är verkligen något att rekommendera. Visst förekommer abstinens, men vi unnar oss en dag i veckan. Sen vi slutade slösurfa och titta på TV om kvällarna sover vi bättre och ägnar mer tid åt det som är viktigt - som pianospelande, böcker och varandra./Jenny
Luktärtan

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2015-03-03 17:11:12

Det där var verkligen en superfin lampa! Passar jättebra där bakom soffan. Och jag blir smått lättad av att höra att du bytte sladdarna, för de såg riktigt läskiga ut. Många sköna lässtunder önskar jag er!

/Anna-Karin

Svar: Tack Fröken Grön! Invigde den igår med senaste novellsamlingen av Neil Gaiman i knät. Funkade perfekt. Man skulle nästan kunna säga lysande. ; )/Jenny
Luktärtan

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela