Luktärtan

Det gamla huset ska få ett varmt bad och nya kläder.

Punchverandans återkomst

Publicerad 2017-07-13 17:19:00 i Allmänt,

Första steget är taget mot att återskapa punchverandan på övervåningen då vi införskaffat fönsterbågar av lämplig storlek och form. Vi har nu fönsterbågar så det räcker till hela främre raden (åtta stycken samt två i reserv).
På prov har vi tagit bort råsponten som täckte en fönsterglugg och fäst två av fönsterbågarna i öppningen.
 
Då fönsterbågarna är i stort behov renovering kommer det ta sin tid att få ordning på dem, men redan nu har vi påbörjat arbetet med att väcka dem till liv igen. De flesta fönsterbågarna hade ett eller fler trasiga glas och ingen av dem hade kitt kvar värt att nämna.
En båge hade slagit sig så  illa att det krävdes kirurgiskt ingrepp. Med hjälp av en del från en annan båge med en annan defekt, kunde en hel och komplett fönsterbåge skapas.
RIKLIGT med olja runtom krävs.
 
Fortsättning följer.

Kommentarer

Postat av: Ronja

Publicerad 2017-07-19 16:10:11

Kul att ni är tillbaka! Ni har varit saknade! :)

Postat av: Jermunn

Publicerad 2017-07-30 19:11:00

Ni är så sjukt duktiga! Verandan kommer att bli minst lika bra som allt annat ni satt händerna i! Ser fram emot punsch där så småningom.😙

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Luktärtan

Huset härstammar från 1895, men enligt dokument kan det vara mycket äldre än så. Vid en något oklar tidpunkt byggdes huset ut med en stor murad bageriugn och Bagar-Hulda och hennes bror drev ett bageri fram till 1960-talet. När Hulda gick bort i början av 1980-talet tog kommunen över huset då hon saknade arvingar. Den stora marken styckades av och huset såldes. Kommunalt vatten och avlopp installerades och huset målades rosa (!!!). Jenny och Per har bestämt sig för att med små enkla förändringar göra om det till den praktfulla villa det förtjänar att vara.

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela